Exportdocumenten

Exportdocumenten

Exportdocumentatie is een essentieel onderdeel in de internationale transportcommune. Echter wordt er te weinig aandacht besteed aan de valkuilen die export met zich meebrengen. De juiste exportdocumenten bieden de garantie dat uw goederen probleemloos van A naar B geraken. Is uw bedrijf van plan om internationaal te handelen? Kies dan voor de exportdocumentatie van WA Customs België.

Eenvoudig exporteren met de juiste documentatie

Exportdocumenten zijn uiterst gecompliceerd en het aanvragen kan voor sommigen erg ingewikkeld zijn. Gelukkig kan de juiste documentatie op orde krijgen ook eenvoudig, met behulp van een valabel douanekantoor. Wat dacht u bijvoorbeeld van de bewijslast van het exporteren van goederen?

Bewijslast exportdocumentatie

Het belangrijkste voor exporteurs is het aanleveren van de benodigde bewijslast. De bewijslast van een shipping is een document dat bewijst dat goederen daadwerkelijk het land hebben verlaten en op de juiste bestemming zijn aangekomen. Een douaneagentschap verzorgt onder meer de bewijslast van uw export.

Bewijslast door douane expediteur

Door een douanekantoor in te schakelen voor de bewijslast van goederen, wordt een groot deel van uw zorgen ontnomen. Deze partij verzorgt het juiste exportdocument, welke met de zending meegestuurd wordt. Het document wordt vervolgens bij de douane aangeboden en aldaar gekoppeld aan de juiste goederen.

Overige exportdocumenten

Veel bedrijven onderschatten het belang van geschikte exportdocumenten of zijn in de waan dat enkel bewijslast al voldoende is voor het exporteren van goederen. Echter kan er vraag zijn naar aanvullende documenten of wordt er gekeurd op basis van restricties en invoerrechten. Of misschien zijn er restituties van toepassing waar u recht op heeft.

Kortom, er komt veel kijken bij het opstellen van de juiste exportdocumenten. Daarom is het verstandig om de exportdocumenten van uw transport weg te leggen bij een douanekantoor in België. WA Customs is een betrouwbare partij in België die u ondersteund met onder meer de volgende documentatie:

– Fyto

– ATR

– EUR1

– EUR-MED

CVO

Meer weten? Neem dan telefonisch contact op via +32 (0)3 664 96 72 of stuur een bericht naar info@wacustoms.be.