Vergunning passieve veredeling

Vergunning passieve veredeling

De regeling passieve veredeling maakt het mogelijk om uniegoederen tijdelijk uit het douanegebied te laten uitvoeren. Onder veredeling verstaan we het bewerken, verwerken, herstellen of vernietigen van selecte goederen. Na afloop kunt u de verdelingsproducten weer terugbrengen in het verkeer van vrije goederen. De goederen zijn geheel of gedeeltelijk vrijgesteld van invoerrechten.

Hoe gebruik te maken van passieve veredeling?

Een vergunning is verplicht bij het gebruik maken van de passieve veredeling-regel. Deze vergunning is aan te vragen in twee vormen:

  • Wanneer u met regelmaat gebruik wilt maken van regeling, vraagt u een doorlopende vergunning aan.
  • Wanneer u slechts een enkele keer gebruik wilt maken van de regeling passieve veredeling kunt u een vergunning op aangifte aanvragen.

Aanvragen vergunning voor passieve verdeling

Vóór u in aanmerking komt voor een passieve veredeling-vergunning wordt getoetst of u aan de juiste economische voorwaarden voldoet. Dit behelst een onderzoek of de belangen van de Europese producent niet negatief beïnvloed worden. Het is van belang dat de veredeling geen schade toe kan en mag brengen aan de gevestigde gemeenschap. Ook moet veredeling binnen de gemeenschap niet zinvol en mogelijk zijn op economisch en technisch vlak.

Al met al komt er veel kijken bij de aanvraagprocedure van passieve veredeling. In de meeste gevallen kan het interessant zijn om een ervaren partij in te schakelen die ondersteunt bij het aanvragen van de juiste vergunning. Een zogeheten douane-expediteur verzorgt de nodige vergunning voor transport tussen België en de rest van de wereld.

Passieve verdeling aanvragen door WA Customs

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van passieve veredeling? Wilt u meer informatie over de voordelen van de vergunning of heeft u andere vragen? Aarzel dan niet en neem direct contact op met WA Customs. Dé plek voor douaneformaliteit in België en omstreken.

Het douanekantoor WA Customs in Hoogstraten/Meer is wekelijks geopend van maandag tot en met vrijdag, tussen 7:00 en 21:00. Op zaterdag kunt u tussen 10:00 en 14:00 bij ons terecht. Liever telefonisch contact of per mail? Dat kan via +32 (0)3 664 96 72 en via info@wacustoms.be. Wij staan u graag zo spoedig mogelijk te woord.

Vragen? Neem contact met ons op