Beperkt fiscaal vertegenwoordiger

Beperkt fiscaal vertegenwoordiger

Bedrijven die goederen via België willen laten invoeren -maar niet gestationeerd zijn in België- kunnen gebruik maken van beperkte fiscale vertegenwoordiging. Dit is een dienst die het mogelijk maakt om goederen in te klaren zonder te beschikken over een Belgisch BTW-nummer. Ideaal voor bedrijven die gebruik willen maken van het logistieke netwerk van België.

Invoerrechten van een beperkt fiscaal vertegenwoordiger

Goederen die de EU binnenkomen zijn onderhevig aan invoerrechten en belastingen. WA Customs kan optreden als beperkt fiscaal vertegenwoordiger. Dit wil zeggen dat bij het importeren de BTW-verplichtingen worden overgenomen door WA Customs. Enkel de invoerrechten worden in rekening gebracht. Goederen worden probleemloos geïmporteerd naar België en aldaar ontvangen als intracommunautaire levering.

Regelgeving fiscale vertegenwoordiger

Beperkte fiscale vertegenwoordiging is mogelijk in alle lidstaten van de EU. Echter dient hiervoor wél een machtiging verschaft te worden. Zo’n machtiging kan worden verstrekt door zowel de inkopende partij als de verkopende. Om een fiscale machtiging te verstrekken dient het BTW-nummer van de kopende partij gecontroleerd te worden én moet de beperkt fiscaal vertegenwoordiger beschikken over een vergunning. Het douanekantoor van WA Customs beschikt over zo’n vergunning.

Meer weten over de fiscale voordelen van importeren?

Wilt u meer weten over invoeren van goederen naar België of andere vraagstukken omtrent importdocumenten? Kom dan in contact met WA Customs. Gedurende de week zijn wij te bereiken tussen 10:00 en 14:00 en op zaterdag tussen 7:00 en 21:00. Of breng een bezoek aan Hoogstraten/Meer. Liever telefonisch contact of per email? Dat kan via +32 (0)3 664 96 72 en info@wacustoms.be. We spreken u graag!

Vragen? Neem contact met ons op