NCTS Transitdocumenten

NCTS Transitdocumenten

NCTS transitdocumenten zijn een vereiste bij het vervoeren van goederen -die onder douanetoezicht staan- via de Europese Unie naar een bestemming binnen de EU of daarbuiten. De transportgoederen kunnen in dit geval direct ingeklaard worden. Hiervoor is het echter van belang om gebruik te maken van het juiste NCTS transitdocument.

Wanneer heb ik een T1 transitdocument nodig?

Wanneer er niet-Europese goederen vervoerd worden binnen de EU dient u te beschikken over een T1 transitdocument. Het voordeel van dit document is dat (mogelijke) invoerrechten en belastingen pas betaald dienen te worden in het land van inklaring, dus niet in het land waarin de goederen worden ingevoerd.

Wanneer heb ik een T2 transitdocument nodig?

Er zijn ook situaties waarin u dient te beschikken over een T2 transitdocument. Dit betreft het transport van vrije goederen in de Europese Unie door of naar bepaalde landen die geen lid zijn van de Europese Unie. De onderstaande situaties zijn voorbeelden van goederentransport waarbij een T2 document vereist is:

  • Vervoer naar Italië via Zwitserland;
  • Goederenexport naar Zwitserland, waarbij het inklaren niet aan de grens gebeurt maar op locatie;
  • Export naar Noorwegen, waarbij het inklaren niet aan de grens gebeurt maar op locatie.

NCTS Transitdocumentatie door WA Customs

Voor het opstellen van een transitdocument door een derde partij moet deze partij beschikken over een vergunning. Het erkende douanekantoor WA Customs beschikt over de nodige vergunningen om T1 en T2 transitdocumenten op te stellen. Bent u dus op zoek naar een betrouwbare partij die de juiste transitdocumenten voor u opstelt?

Het douanekantoor van WA Customs is betrouwbaar een biedt valabel advies op het gebied van transport en douaneformaliteiten. U kunt ons bereiken tussen 07:00 en 21:00 (ma t/m vr) en tussen 10:00 en 14:00 op zaterdag op het telefoonnummer +32 (0)3 664 96 72. Of neem contact met ons op via het e-mailadres info@wacustoms.be.

Vragen? Neem contact met ons op