Importdocumenten

Importdocumenten

Goederen opgedaan in een ander land? Of bent u van plan om in te kopen buiten de EU? Dan dient u te beschikken over de juiste importdocumenten. WA Customs verzorgt alles op het gebied van transportdocumenten en certificering.

Welke importdocumenten zijn er nodig?

Een goede voorbereiding is cruciaal wanneer uw bedrijf goederen importeert van buiten de EU. Met de juiste documentatie zorgt u ervoor dat elk onderdeel in het transportproces optimaal marcheert. Dat begint bij de juiste voorbereiding. Weten wat importdocumentatie behelst en waar u rekening mee dient te houden bij het importeren van goederen buiten de EU? Stel dan éérst de volgende vragen:

  • Zijn de goederen keuringsplichtig en weet ik de juiste goederencode?
  • Worden de goederen ingeklaard afgeleverd of dien ik dit zelf te verzorgen?
  • Hoeveel en over welk bedrag moeten er invoerrechten betaald worden?
  • Wie betaalt voor de getransporteerde goederen?

Documentatie via een douanekantoor

Uiteraard kunt u er natuurlijk voor kiezen om de bovenstaande zaken zelf op orde te brengen. Maar dit resulteert louter in frustratie en onnodig veel tijdsverlies. In plaats daarvan kiest u voor een douane expediteur in België met de nodige kennis over importdocumentatie. WA Customs is hét douanekantoor voor valabel advies over importeren buiten de EU.

Importdocumenten van WA Customs

Het is veel eenvoudiger om importdocumenten over te dragen aan een professioneel douanekantoor. Laat uw importzendingen vrijmaken door een douane expediteur, zoals WA Customs. Alle aspecten worden in kaart gebracht en de nodige documentatie wordt door ons opgesteld. Zo bent u zeker en vast van de benodigde importdocumenten.

WA Customs is van maandag tot en met vrijdag te bereiken tussen 7:00 en 21:00 en op zaterdag tussen 10:00 en 14:00. Kom dus langs in Hoogstraten/Meer, neem telefonisch contact op via +32 (0)3 664 96 72 of stuur een e-mail naar info@wacustoms.be.

Vragen? Neem contact met ons op