Douane vergunning aanvragen

Douanevergunning aanvragen

Voor het regelmatig plaatsen van goederen onder een economische douaneregeling is het aanvragen van een vergunning geen overbodige luxe. Echter kost een douanevergunning omzeggens veel tijd en kan het enkel aangevraagd worden met de nodige expertise. Laat daarom uw douanevergunning aanvragen door het douanekantoor WA Customs.

Douaneformaliteiten Belgische import en export

Het aanvragen van een vergunning vraagt de nodige kennis omtrent douaneformaliteiten. Dit kunt u zelf doen, maar in de aanvraagprocedure wordt veel gebruik gemaakt van vaktermen en specifieke begrippen. Wanneer u niet beschikt over deze ervaring, zijn vraagstellingen bijzonder onduidelijk. Een ambetante procedure.

Voor goederen die incidenteel onder de douaneregeling geplaats worden, kan er een vergunning op aangifte aangevraagd worden. Omdat zo’n aanvraag per aangifte gedaan dient te worden, is dit een bijzonder tijdsintensieve taak. Voor veel bedrijven nóg een reden om het aanvragen van een vergunning (op aangifte) uit te besteden door een professionele douane-expediteur.

Vergunningen en douaneformaliteiten van WA Customs

Of het nu gaat om een vergunning voor passieve verdeling, actieve veredeling of douane-entrepot, het aanvragen kost veel tijd en dient schriftelijk te gebeuren volgens strikte deadlines. Wordt dit niet met beleid gedaan, dan kan dat resulteren in onnodig veel geld- en tijdverlies.

WA Customs garandeert een correct ingevulde aangifte voor douanevergunningen en andere formaliteiten. Dit douanekantoor in België regelt de nodige vergunning voor internationaal transport. Meer weten over de mogelijkheden? Stuur een e-mail naar info@wacustoms.be, neem telefonisch contact op via: +32 (0)3 664 96 72 of kom langs in Hoogstraten/Meer.

Vragen? Neem contact met ons op