Consultancy

Douane Consultancy

Internationaal transporteren buiten de Europese Unie, maar geen idee of uw papierwerk op orde is? Of bent u van plan om goederen in te voeren via Zwitserland, maar beschikt u (nog) niet over een transitdocument? Met de douane consultancy van WA Customs bent u verzekerd van een waterdichte voorbereiding.

Douane consultant voor import, export en transit

Bij het internationaal transporteren van goederen komt méér kijken dan u zou denken. Naast het transport zelf, moet u óók in het bezit zijn van de juiste douaneformaliteiten. Dit is vaak een ambetant karwei en vraagt in de meeste gevallen om een specialistische aanpak. Om zeker te zijn van een veilige aankomst, kiest u daarom voor een betrouwbare douane consultant.

Waarom een douaneagentschap?

Transport zónder de juiste documenten geraakt niet probleemloos over de grens. Dit leidt tot het onnodig verlies van tijd, geld en bovenal de professionele houding tegenover uw klanten. Een douaneagentschap regelt de volledige douaneformaliteiten voor uw transport. Van import en export tot de juiste transitdocumenten en vergunningen.

Douanedocumenten

Niet iedereen stelt dagelijks douanedocumenten op. Hiervoor dient u in het bezit te zijn van de nodige vergunningen, kennis en applicaties. Het type document verschilt namelijk per type zending. Een douane-expediteur, zoals WA Customs, voorziet uw bedrijf van de juiste papieren.

Goederencodes

Bij het invullen van douanedocumenten dient u altijd rekening te houden met de juiste goederencode. Welke code u nodig hebt hangt af van het te transporteren product. Twijfelt u over de code, aarzel dan niet om WA Customs in te schakelen. Met behulp van het juiste advies bent u verzekerd van de juiste goederencode voor uw zending.

WA Customs douane consultancy

Zijn er vragen of onduidelijkheden omtrent douaneformaliteiten en -documenten? Neem dan contact op met douane consultancy WA Customs. Het douanekantoor in Hoogstraten/Meer is wekelijks geopend van maandag tot en met vrij (tussen 7:00 en 21:00) én op zaterdag tussen 10:00 en 14:00. Ook is WA Customs telefonisch te bereiken via +32 (0)3 664 96 72 en via het e-mailadres info@wacustoms.be.

Vragen? Neem contact met ons op